Links        Kees' Koestal        Contact: keesruyter@planet.nl 

Kalveren rusten uit aan de 'bali' voor hun optreden op de Kalverkeuring bij de Landbouw- en Paardendag Opmeer 2010.

Welkom in Kees' Koestal 

Kees' Koestal is de stal waar de webweiden van Keesruyter.nl  voor koeien en landbouw samenkomen. Hopelijk brengen deze webweiden boeren, koeien en burgers dichter bij elkaar.  

Nieuws via Twitter >
Actuele ´koeien en moeien´ zijn hiernaast te lezen.
Klik op het widget voor de volledige pagina.
RT betekent 'ReTweet':  overgenomen (van).  @Naam betekent aan of van Naam

In het jaar 2000 werden de eerste webweiden voor de Koestal ontgonnen.
Het platform was
Geocities.com. Dit liet Yahoo in 2009  verdwijnen, waarmee een grote reeks ´Koestallen´ verloren ging. Op Keesruyter.nl is toen een nieuwe stal gebouwd. Er zijn aparte edities gemaakt: Koestal_2009 en Koestal_2010.  De pagina's op Geocities zijn nu terug: Geocities), niet aanpasbaar.

Sindsdien is gefocused op de social media. Naast de grote drie Facebook, Linkedin en Twitter werden berichten getipt of eigen bijdragen gemaakt op Google+, Hyves en diverse minder bekende platformen.

Het eigen domein KeesRuyter.nl werd in 2002 in gebruik genomen. Naast het project Koeienrassen kregen het Fries Hollands ras en de Holstein Stieren elk een volledige website.

Kees Ruyter 


Koeien op Facebook
Deze groep is mijn grootste succes: hard op weg naar de 20.000 leden anno 2017. Dagelijks posten zij meer dan 20 foto's, berichten, links en reacties. Vijf leden staan me bij met het beheer. 


Koeienrassen

Dit project kent aparte pagina's per runderras. De rassen Fries-Hollands Zwartbont en Holstein hebben zelfs een complete subsite gekregen. Het project is een verzameling ouderwetse webpagina's,

LinkedIn Veehouderij
Deze groep voor HBO, WO'ers en andere gangmakers in de veehouderij heeft enkele jaren al 1000 leden, nadat er maar 300 leden waren in  2011, net als mijn groep op Facebook. De activiteit aan berichten en interactie is er op een lager peil gebleven, waarvan de helft door ondergetekende. Linkedin is blijkbaar vooral om gelinkt te zijn met vakgenoten.

KoeTube
Er zijn ruim 50 videoclips verzameld op dit YouTube-kanaal: veekeuringen, muziekclips, rundvee in het veld. Ook zijn verschillende zelfgemaakte filmpjes gemaakt.

FarmVille
Een spel op Facebook, waar miljoenen mensen veel tijd aan besteden. De deelnemers bouwen een virtueel boerenbedrijf met vele soorten vee en gewassen plus toeristische attracties. Na Boer Zoekt Vrouw het grootste medium waar de stedeling met de landbouw kennis maakt? Ik schreef er vorig jaar een blog over met divese afleveringen op Hyves. Het is al 1.400 keer gelezen.

Links   
  Begin

Meer webweiden rond de Koestal:

Archief Koestal  2009     2010   

Facebook Groep Koeien

Natuur Wolfheze/Planken Wambuis (rassen Sayaguesa, Tudanca en Blaarkop) op Facebook

Fries Hollands ras FH Ras en FH bij Lindeboom

Google+ Koeien 
  
Kees Koestal op  Twitter
 

Koeienrassen 

LinkedIn Veehouderij  

Links Andermans Koeien-Sites

Pinterest Koeien

Schagen  Schapen & Tulpen   Paasvee   Kalverkeuring

Spanje - inheems vee (Vechtstieren in Spaanse weide) op Facebook

Stieren Holstein Stieren met Top Tien 2009

Uit de krant Koe kopt krant

Woordenlijst English/ Deutsch/ Hongaars

YouTube KoeTube 

Koeienrassen 

Belgisch Witblauw

Blaarkop  

Brandrode

Brown Swiss  

FH ras

Galloway 

Grauvieh 

Holstein Stieren 

Lakenvelder 

Marchigiana 

Montbéliarde

MRIJ 

Normandiër 

Pinzgauer 

Sayaguesa & Tudanca

Simmentaler 

Spanje inheems

Verbeterd Rood 

Witrik

Landbouw Gezondheid Milieu Economie

Hoe komen wij aan gezond of lekker eten? Van de winkel, van de verwerkende industrie, van de boeren, van het vee, van het land? En blijven deze dan ook gezond en gelukkig? En het milieu? En wie gaat dat betalen? Zo zit er meer achter onze hap dan je zo zou denken. Klik en lees dus door voor ons aller gezondheid en genot.

Ik probeer het ´gras´ voor diverse soorten landbouw, natuur of consumenten te verzamelen. Berichten komen vooral aan bod als familie, bekenden of ik zelf er mee te maken hebben gehad. Soms als ik er zo snel een plaatje bij kon vinden.   

Kees Ruyter


Foto boven: Kalveren op de Landbouw- en Paardententoonstelling Opmeer 2010


Meer Kees Ruyter

Eigen site  www.keesruyter.nl 


  Begin 
      Tot ziens